Dash Marshall

For the Young Sam Kim Korean Student Center at Binghamton University we created a furniture series that includes a table, benches in multiple sizes, and a screen module.

The ideal Korean house sits facing a river, with mountains at its back. For students who are away from home, we built all three.

Completed in collaboration with artist Yoon Hyup.

Bench axonometric

The table refers to the wood construction of a traditional Korean home. The double layered top refers to wood beams that support a house’s roof, while the arrangement of multiple legs evokes sliding partitions that separate rooms.

Table rad

Table rotation Table rotation Table rotation Table rotation

Table detail vertical

table :)

Bench axonometric

The benches create a visual rhythm evoking waves in a river. The largest bench seats four to five people and is an interpretation of the traditional “Pyung Sang.”

Bench L rotation Bench L rotation Bench L rotation

Bench L detail edge/top

Bench L detail legs underneath

Bench M front

Bench M angle

Screen axonometric

Rolling partitions stand in for mountains. The panels provide a visual barrier for privacy, or can be arranged as a backdrop during lectures and events.

Screen solo duo front Screen solo duo back The undecorated side is treated for use with dry erase markers.

Screen solo angle



Photos by Mark Wickens