Dash Marshall

We built a Wormhole above Bond Street by invading a historic structure with futuristic bits to create a world within a world: new inside of old, dark inside of bright, minimal inside of maximal.

Photo Concept sketch

Entry tunnel

The abrupt seam between old and new lets both worlds sit side by side, creating a feeling that the Wormhole has opened temporarily.

Living room in elevation facing TV

Everything seen here is new, though some of it looks quite old. To convincingly reproduce interior details that match the Second Empire style of the building, we carefully studied the exterior and other projects from the same period.

Kitchen in elevation (dark)

The Wormhole is defined by a complete change of style, form, lighting, and material on all surfaces from floor to ceiling.

TV opening sequence TV opening sequence TV opening sequence Pet levitation services available upon request

The logic of a world within a world was used at a smaller scale too. Architecturally, the TV is a problem. It’s generally big and ugly, and at best it’s inside a big and beautiful cabinet. You’re living with a whale either way. The media cabinet appears to be two antique armoires when closed, but opens to reveal that they are a single, futuristic piece.

Doghouse column

Bathroom canopy

The Wormhole appears again in the master bathroom, signified by the same grid of slate tiles.

Bathroom in elevation facing mirrors

Floorplan New floor plan with Wormhole highlighted in gray



Photos by Jason Lewis